Amorolfine Teva Medische Nagellak 1 X 5ml

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Beveiligd Afhaalkluisje

Ja

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Dosering

De nagellak moet eenmaal per week op de aangetaste vinger- of teennagels worden aangebracht. Insommige gevallen kan een applicatie tweemaal per week heilzaam zijn.

De patiënt moet de nagellak als volgt aanbrengen:

1. Voor de eerste applicatie van Amorolfine Teva is het zeer belangrijk de aangetaste zones vande nagel (vooral het nageloppervlak) zo grondig mogelijk af te vijlen met het meegeleverde nagelvijltje.Het oppervlak van de nagel moet dan worden gereinigd en ontvet met een alcoholreinigingsdoekje.Voor een nieuwe applicatie van Amorolfine Teva moeten de nagels zo nodig opnieuw worden gevijld endaarna gereinigd met een reinigingsdoekje om eventuele resterende lak te verwijderen.

Opgelet: nagelvijltjes die worden gebruikt voor aangetaste nagels, mogen niet worden gebruikt voorgezonde nagels.

2. Breng de nagellak met één van de meegeleverde, herbruikbare applicatoren aan op het heleoppervlak van de aangetaste nagels. Laat de nagellak 3-5 minuten drogen. Na gebruik de applicatorreinigen met hetzelfde reinigingsdoekje dat werd gebruikt om de nagel te reinigen. Houd het flesje goedgesloten.

Voor elke nagel die moet worden behandeld, steekt u de applicator in de nagellak zonder de lak overde rand van het flesje af te vegen.

Opgelet: draag bij het werken met organische oplosmiddelen (verfverdunner, white spirit enz.)ondoorlaatbare handschoenen om Amorolfine Teva op de nagels te beschermen.

De behandeling moet zonder onderbreking worden voortgezet tot de nagel geregenereerd is en deaangetaste zones finaal genezen zijn. De vereiste frequentie en duur van behandeling hangen vooral afvan de intensiteit en de plaats van de infectie. Over het algemeen is dat zes maanden (vingernagels)en negen tot twaalf maanden (teennagels). Om de ongeveer drie maanden wordt aanbevolen debehandeling te controleren.

Een eventuele tinea pedis moet worden behandeld met een geschikte antimycotische crème.

Ouderen

Er zijn geen specifieke aanbevelingen voor de toediening bij gebruik bij ouderen.

Pediatrische patiënten

Amorolfine Teva wordt niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen bij gebrek aan gegevens over deveiligheid of de doeltreffendheid.

Wijze van toediening

Cutaan gebruik.

Samenstelling
  • De werkzame stof in dit middel is amorolfine. Amorolfine Teva bevat 50 mg/ml van de werkzame stof amorolfine (equivalent aan 55,74 mg/ml amorolfinehydrochloride).

  • De andere stoffen in dit middel zijn Eudragit RL 100 (ammoniometacrylaatcopolymeer A), triacetine, butylacetaat, ethylacetaat en ethanol (watervrij).

Indicatie

Onychomycosen veroorzaakt door dermatofyten, gisten en schimmels zonder aantasting van de
nagelmatrix.

Details
CNK2892578
FabrikantenArega, Teva Belgium
MerkenTeva
Breedte43 mm
Lengte97 mm
Diepte111 mm
Verpakkingshoeveelheid1
Bijsluiter