Lactoferrine 150mg Caps 60 Deba

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Beveiligd Afhaalkluisje

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Lactoferrine is een glycoproteïne van de transferrinefamilie. Het maakt deel uit van ons aangeboren immuunsysteem en komt van nature voor in melk en andere afscheidingsproducten zoals speeksel, tranen, slijm in de neus, vaginaal vocht, etc. Het komt in hoge concentratie voor in het colostrum van moedermelk namelijk 2 000 mg/L.

Lactoferrine is in staat om de replicatie en groei van bacteriën en virussen te vertragen. Dit door ijzer te binden wat leidt tot een bacteriostatisch en bactericide effect (remt de groei van bacteriën en dood de bacteriën). De hoge affiniteit voor ijzer maakt lactoferrine tot een ijzeronttrekkende stof, die zorgt voor sterke antibacteriële en antivirale eigenschappen. Lactoferrine kan zich dus binden aan bacteriële celwanden, hetgeen leidt tot verstoring van de celwand, verhindering van hechting aan gastheercellen en herkenning door immuuncellen. Bovendien kan het zich ook binden op de HSPG receptor van de gastheer. Op deze manier gaat lactoferrine virusreplicatie tegen in de cel.

Lactoferrine is een groeifactor, die op verschillende niveaus een rol speelt: het wordt beschouwd als een multifunctioneel eiwit, dat in verschillende belangrijke fysiologische trajecten werkzaam is. Ten eerste kan lactoferrine de proliferatie en differentiatie van epitheelcellen uitlokken. Lactoferrine is ook een belangrijk element om ontstekingen in het lichaam te bestrijden daar het in staat is de TNF α secretie te verminderen. Het activeert tevens de aangeboren immuuncellen zoals neutrofielen en macrofagen. Bovendien kan het ook de proliferatie van lymfocyten verhogen om ons immuunsysteem te versterken.

Lactoferrine staat er bovendien ook voor bekend de gezondheid van de spijsvertering te verbeteren.

Lactoferrine wordt beschouwd als een belangrijke component van de biologische verdediging, niet alleen voor zuigelingen (via de moedermelk) maar voor alle leeftijdsgroepen. Het heeft vele functies en kan worden gebruikt als supplement voor verschillende gezondheidsvoordelen:

- Immuungezondheid

- Darmgezondheid

- gezondheid van de huid

- Mondverzorging

Deze Lactoferrine bevat 95% pure lactoferrine en is vrij van LPS (lipopolysachariden).

Wetenschappelijke publicaties:

1.Chang R, Ng TB, Sun WZ. Lactoferrin as potential preventative and adjunct treatment for COVID-19. Int J Antimicrob Agents. 2020 Sep;56(3):106118. doi: 10.1016/j.ijantimicag.2020.106118. Epub 2020 Jul 30. PMID: 32738305; PMCID: PMC7390755.

2.Kell DB, Heyden EL, Pretorius E. The Biology of Lactoferrin, an Iron-Binding Protein That Can Help Defend Against Viruses and Bacteria. Front Immunol. 2020 May 28;11:1221. doi: 10.3389/fimmu.2020.01221. PMID: 32574271; PMCID: PMC7271924.

3.Legrand D. Overview of Lactoferrin as a Natural Immune Modulator. J Pediatr. 2016 Jun;173 Suppl:S10-5. doi: 10.1016/j.jpeds.2016.02.071. PMID: 27234406.

Gebruik

1 à 2 plantaardige capsule(s) per dag, met wat water innemen, tijdens of na de maaltijd.

Samenstelling

Samenstelling per plantaardige capsule:

Lactoferrine

150

mg

Microkristallijne cellulose (stabilisator), Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule), Allergeeninfo: melk

Indicatie

Immuniteit - Darmgezondheid - gezondheid van de huid - Mondverzorging

Details
CNK4474060
FabrikantenDeba Pharma
MerkenDebapharma
Verpakkingshoeveelheid60