Niquitin 2,0mg Minilozenge Zuigtabletten 60

Geneesmiddel
Op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

NiQuitin Minilozenge wordt gebruikt om mensen te helpen bij het stoppen met roken. Dit soort behandeling wordt nicotinesubstitutie of nicotinevervangende therapie (NRT) genoemd.

NiQuitin Minilozenge 2 mg is geschikt voor rokers die 20 sigaretten of minder per dag roken.

  • NiQuitin Minilozenge helpt u om te stoppen met roken door een deel van de nicotine die u uit sigaretten haalt, te vervangen.
  • Deze nicotine verlicht een aantal van de onaangename verschijnselen die kunnen optreden bij mensen die proberen om te stoppen met roken, zoals een ziek gevoel of prikkelbaarheid.
  • De nicotine kan ook het verlangen naar een sigaret verlichten en u helpen om de drang om te roken te weerstaan.
Gebruik
  • Begin met 8 tot 12 zuigtabletten per dag. Neem steeds een zuigtablet in als u trek hebt in een sigaret.
  • Gebruik de zuigtabletten op deze manier gedurende maximaal 6 weken en verlaag vervolgens geleidelijk het aantal zuigtabletten dat u dagelijks inneemt.
  • Als u nog maar 1 of 2 zuigtabletten per dag gebruikt, kunt u helemaal stoppen met het gebruik ervan.
  • Als u eenmaal bent gestopt met het gebruik van de zuigtabletten kan het zijn dat u af en toe plotseling behoefte hebt aan een sigaret. Op dergelijke momenten kunt u weer een zuigtablet innemen.

Overschrijd nooit de aangegeven dosering. Volg de instructies zorgvuldig op en neem niet meer dan 15 zuigtabletten in één dag in (24 uur).

Als u na 9 maanden (in totaal) nog altijd de behoefte voelt om NiQuitin Minilozenge te gebruiken, raadpleegt u best een gezondheidsbeoefenaar.

De nicotine in de zuigtablet komt langzaam vrij in de mond en vervolgens in het lichaam wordt opgenomen.

Neem een zuigtablet in de mond en verplaats deze regelmatig van de ene kant van de mond naar de andere tot hij volledig is opgelost.Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Kauw nooit op de zuigtablet en slik deze ook niet in een keer door.

Samenstelling

De werkzame stof in dit geneesmiddel is nicotine. Elke zuigtablet bevat nicotineresinaat dat overeenkomt met 2 mg nicotine.

De andere stoffen in dit geneesmiddel zijn mannitol (E421), natriumalginaat (E401), xanthaan gum (E415), kaliumwaterstofcarbonaat (E501), calcium polycarbophil, natriumcarbonaat (E500), kalium acesulfaam (E950), pepermunt smaakstof (menthol racemisch, pepermuntolie, acacia), magnesiumstearaat (E470b) en sucralose.

Indicatie

Stoppen met roken.

Details
CNK4357539
FabrikantenPerrigo
Bijsluiter